Oct 30, 2012

Halloween in birthday suit!

Tak a teraz otočím o 180 stupňov. Slávite halloween? Já teda áno a to hneď z dvoch dôvodov, milujem kostými a zároveň som sa v tento deň narodila. Myslím, že maminka ma vypustila na svet v správny deň, so správnym menom. Fotky sú zo sobotnajšej párty s Brunom Ferrarim v Rock café. Na celý album sa môžete pozrieť tu.

  
all photos by Jiří Pět
| costumes by me and Barrandov Studio, lingerie by Agent Provocateur |

Happy Halloween !

Oct 29, 2012

Lost garden

Ja a okuliare. Vypadám v nich serióznejšie a v kombinácií so zahalenými tetovaniami tak podľa reakcií ľudí aj pôsobím. Zvlaštne ako môže prvý dojem ovplyvniť chovanie človeka. Okuliare sú tak trochu Agent Provocateur DIY. Vznikli, keď som si som v slnečných zamenila sklá za dioptrické. Takzvaná recyklácia v praxi, dobrý nápad.


| Orsay trenchcoat, vintage shirt, H&M skirt and heels and Agent Provocateur glasses |

Oct 27, 2012

Halloween s Brunom Ferrarim

Ahojte. Ak ešte nemáte plány na dnešný večer a milujete halloweenske večierky všetkého druhu, dorazte do Rock Café. FB event tu. Ja tam určite budem!



Oct 24, 2012

Origami couples

Máte radi vintage a second-hand módu tak ako ja? Tak to už asi poznáte pražský obchod Origami. Ich jesenný lookbook poňali trochu netradične, keď nafotili ich kúsky na ľuďoch, ktorí tvoria aj v skutočnom živote páry... a medzi nimi som bola aj ja s priateľom. Viac tu.

photo: Ladislav Babuščák

Oct 22, 2012

Downtown sun

Dnešný deň som strávila fotením kolekcie Zuzky Kubíčkovej ako modelka a musím povedať, že mám šťastie na fajn ľudí... a tak aj keď som celý deň musela plniť vízie fotografa a bola vešiakom na oblečenie, respektíve na spodného prádlo, naplnilo ma to energiou a nakoplo do ďalších dní. Fotky Ondreja Janů oboch posledných Zuzkiných kolekcií budú k videniu na vernisáži vo štvrtok 1.11. na Husineckej 14. Ja budem v tom období v Berlíne, každopáne si ich pár určite vyberiem aj sem...
| random top, Agent Provocateur bra, Topshop biker jacker, vintage belt, Wrangler jeans, Evado boots and H&M earrings |

Oct 18, 2012

Zuzka Kubíčková lingerie

To, že som obdivovateľkou Zuzky Kubíčkovej ste si už mohli všimnúť tu aj tu. Nemohla som sa teda dočkať jej milého prijatia v showroome a dielni zároveň. Verejnosť jej novú kolekciu spodného prádla a nočných kompletov rozdelenú na haute couture (prehliadku ste mali možnosť vidieť na Prague Fashion Weekende, táto kolekcia obsahovala aj kabáty) a pret á porter (prehliadka na Designbloku) prijala rozpačito. Čo sa týka mňa, tak tlieskam. Už len fakt, že po minuloročnej kolekcií, ktorá bola tak nadšene prijatá a diametrálne odlišná, urobila kolekciu prádla, stojí za obdiv. Naviac nieje v tom taký nováčik. Túto tému spracovala už v rámci klauzúrnych prác na stáži v Paríži v roku 2005 (nahliadla som do nej na 6. fotke). A o to viac som bola očarená, keď som si jej nové modely sama mohla chytiť do ruky a vyskúšať. Zuzkin zmysel pre detail  a materiály sa vidí len málokde. Na fotkách nižšie som sa vám to snažila aspoň trochu priblížiť. Na posledných dvoch vidíte niektoré modely, ktoré ma uchvátili...predposledná vľavo je pyžamko, ktoré by som si neváhala vziať na večierok a na poslednej vpravo je model, ktorý dúfam bude k videniu na burlesknej show.

@ Terézia Bělčáková

Oct 14, 2012

Tattoo Stanley Prague

 Pictures of a great tattoo artists from studio Tattoo Stanley. FB fan page here. I have got this beloved tattoo from them.

Takto som vyfotila skvelých teterov z pražského štúdia Tattoo Stanley. Klik na ich FB fan page tu. A tento kúsok mám práve od nich.

@ Terézia Bělčáková

Oct 9, 2012

Martin Maison Margiela for H&M

Breathtaking campaign, this collaboration will be so special. Can't wait for November.

Dych berúca kampaň, táto spolupráca bude tak výnimočná. November bude pekným mesiacom.

source: styleite.com

Oct 8, 2012

Designblok 2012: Miroslav Sabo

Miroslavovi Sabovi udelila porota Designbloku na čela s Andreou Běhounkovou, Klárou Nademlýnskou a Danielou Peštovouv špeciálnu "talent card" a tak mal možnosť odprezentovať svoju novú kolekciu Jar/ Leto 2013 v rámci sobotných prehliadok. Je inšpirovaná flámskou maľbou 17. storočia, použil materiály ako satén a hodváb. Mňa táto kolekcia veľmi príjemne prekvapila a tak som pre vás vybrala 10 modelov, ktoré ma chytili za srdce. Farby ako oranžová a hnedá neboli nikdy mojimi obľúbenými, ale pri týchto modeloch by som neváhala ani na sekundu. Musím Mirka tiež pochváliť za výber hudby na prehliadke, ktorá dokonale doplnila celkovú atmosféru kolekcie a priestorov kostola sv. Šimona a Judy.
@ Terézia Bělčáková 

Oct 7, 2012

Designblok 2012: Spijkers en Spijkers

Z piatkových prehliadok stojí najviac za zmienku predstavenie kolecie na jar/ leto 2013 nazvanú La femme paysage holandskej módnej značky Spijkers en Spijkers jednovaječných dvojčat Truus a Riet. Truus je maliarka a Riet sochárka a tak s ľahkosťou pracujú s geometrickými vzormi a vracajú sa k dvadsiatym rokom dvaciateho storočia. Deň predtým so ich náhodne stretla, kedy som ešte nevedela, čo mám očakávať a ihneď mi do očí vrazil ich noblesný štýl. Vtedy som si na pár momentov poplietla ich vlastné nohavicové kostýmy zo súčasnej kolekcie so Stellou McCartney...

| I wore random jumpsuit, H&M earrings and coat, Pollini heels |

@Terézia Bělčáková

Oct 5, 2012

Designblok 2012: Art Talk Louis Vuitton a Zuzka Kubíčková

Štvrtok na Designbloku bol pre mňa v znamení art talku v LV a hlavne prehliadky Zuzky Kubíčkovej.I napriek tomu, že ma samotná kolekcia kabeliek a topánok LV neoslovila, oslovil ma život umelkyne, ktorá na kolekcií spolupracovala. Yayoi Kusama vo vrchole svojej tvorby vytvárala fotky, obrazy a inštalácie, ktoré minimálne stoja za zhliadnutie a na youtube sa dá nájsť tiež pár zaujímavých videí. Dokonca práve ona bola tou, ktorá dopomohla Andymu Warholovi na vrchol, keď ešte nebol známy.
Z prehliadky Zuzky Kubíčkovej vám z technických dôvodov nemôžem ukázať moje favority, ale už teraz sa môžete tešiť na post priamo z jej showroomu. Za seba len poviem, že jej kolekcia pret á porter bola pre mňa ako krásny sen, sama nechápem ako ju tak v rekordnom čase dokázala zvládnuť, každopádne opäť potvrdzuje, že cenu Czech Grand Design za módu si rozhodne zaslúži a mne len zostáva dúfať, že aj mne sa podarí si z tejto kolekcie niečo obstarať.
| I wore random dress, Topshop jacket and Anna Dello Russo for H&M boots |