Dec 31, 2013

Happy New Year 2014!

Ako posledný príspevok v roku 2013 nemôže byť nič iné ako Silvestrovský editoriál a oslava českých a slovenských návrhárov. Viac to ani netreba komentovať, pretože najviac trefne je to napísané na Fashion Map, na stránke venujúcej sa českej a slovenskej módnej tvorbe. Klikajte na celý článok >TU<
A ja vám prajem, nech vkročíte do nového roka správnou nohou a nech je ešte viac kreatívny a plný zábavy. xLOVEx Vaša Mia


@ all photos by Paulína Maťová



Dec 24, 2013

Merry Christmas to All!

Krásne Vianoce všetkým a predovšetkým veľa lásky! 


Fotka vpravo vznikla pri fotení novej kolekcie Lazy Eye. Pózoval so mnou Oliver Barnhart.
Obraz vpravo od William Adolphe Bouguereau. Inšpirované Svartsvanur.

Dec 16, 2013

Help a good cause!


Predaj pin up kalendára na dobrú vec je tu! Kúpte si svoj kalendár, ktorý nafotila jedinečná fotografka Bet Orten, nastajlovala Lazy Eye retro šatami z vlastnej dielne a na fotkách ako modelka figurujem ja. 100% výťažku z predaja bude venovaný nadácií Design help (http://designhelp.cz/). Minimálna cena je 790 kč plus poštovné a balné (alebo vyzdvihnutie v Prahe zdarma). V predaji je limitovaný počet 15 kusov. Objednávajte na misscoolcatprague@gmail.com. Pomôžte dobrej veci! Ďakujeme!

The pin-up calendar sale is here! Photos have been taken by the amazing Bet Orten, styled with retro dresses made by Lazy Eye and of course me as the model. 100 % of the profit will be donated to the Design Help Foundation (http://designhelp.cz/). Minimum selling price is CZK790 + shipping and packaging. Limited edition of 15 pieces! Order at misscoolcatprague@gmail.com and help a good cause. Thank YOU!


Dec 9, 2013

Vintage love

Nakupovanie v Prahe nieje mojou silnou stránkou i keď mi to asi málokto z vás uverí. O to viac ma ale potešia vznikajúce malé obchody - concept story s vintage módou. Jeden neopakovateľný je Boho Pop Up Store na Francúzskej ulici, kde som si ulovila tento kabát a klobúk. Kabát mi pripomína mi Dior tridsiate roky, cítim sa v ňom kráľovsky a konečne ma donútil kúpiť si dlhé kožené rukavice, ktoré som si zaobstarala od českých výrobcov. Pravdepodobne som jediná, ktorá ho bude v Prahe bude nosiť. A práve to je na týchto obchodoch nenahraditeľné, preto k nim nepristupujte ako k second handom ale neváhajte si priplatiť, sú to kúsky, ktoré určite zdedia vaše deti.

| vintage coat and hat, czech hand made leather gloves, H&M clutch and ADR for H&M over knee boots |

Dec 2, 2013

Backpack chic

To, čo nesmie chýbať v mojom šatníku je malý ruksak. Zmestím do neho všetko potrebné na celý deň: peňaženku, kľúče, malý foťák, knižku, ipod a kozmetickú taštičku a keď mám deň, kedy idem tancovať strčím tam aj tanečné topánky a niečo na prezlečenie. A čo je najdôležitejšie, nebolí ma z toho chrbát. Ďalším zaujímavým efektom je, že ma všetci považujú za mladšiu, taxikár sa ma pýta, čo študujem a v kaviarni sa ma pri objednávaní poháriku vína pýtajú, či som plnoletá. Tento som si zaobstarala na chicnova.com, takže klikajte!
| jacket, men's shirt, jeans, heels H&M, Gant watch, ring from Harper's charity Bazaar, chicnova.com bag |