Sep 8, 2014

#mbpfw 2014 best of sunday

To, že je Zuzana Kubíčková mojou srdcovou záležitosťou je asi jasné, ale o to viac som rada, že môžem hodnotiť, že som opäť tak trochu zostala bez slov. Nič viac ženské sme rozhodne tento "weekend" na móle nemali možnosť vidieť. Exkluzívne materiály zdobila potlač, ktorú si nechala vyrobiť na zákazku a ako keby to ešte nestačilo, Zuzka motív potlače ručne vyšila kamienkami. Tak jedinečný zmysel pre detail máme možnosť vidieť len veľmi málo. Jej štýl je čistý a signifikantný. Je jasné na koho svoju tvorbu cieli. Ale nikdy vás nenechá pochybovať, že nabudúce to bude to isté. Naopak. Dokáže neustále prekvapovať a posúvať sa kvalitatívne vyššie. Zuzka tak vyplňuje obrovskú dieru na našom trhu. Celá show.


Kolekcia značky Odivi sa skladá z kúskov, ktorý vám môžu tvoriť jedinečný základ šatníka, no vo vzájomnej kombinácií tiež jedinečný model. Z tých kúskov máte hneď pocit, že vám v nich bude nekonečne pohodlne. Všetko doplnené drevenými slnečnými okuliarmi českej značky Brumley a živým hudobníkom na chvíľku nadobudnete pocit, že leto je za dverami. Celá show.



Jindra Jansová už tradične predstavila kolekciu pre ženu sebavedomú a nezávislú. Pre ženu, ktorá sa chce cítiť pohodlne v každej situácií a nieje veľmi ochotná robiť kompromisy. Jej kúsky niesú pre každého, ani tentokrát. Celá show.



Layko Sedlákovú si už bez latexových či iných lesklých materiálov ani nedokážem predstaviť. A jej odvaha sa mi na nej vždy páčila zo všetkého najviac. Dokážete si snáď predstaviť niečo viac zaujímavé a provokatívne na dlhú párty noc? Celá show.



all photos by MBPFW

Sep 7, 2014

#mbpfw 2014 best of saturday

Vzrušujúce, provokatívne, dekadentné! LaFormela! Prehliadka tohto tria bola jednoznačne to najzaujímavejšie, čo sa dalo v sobotu na móle vidieť. Odvážne kombinácie materiálov i prvkov a odkaz na punkové obdobie 70. rokov. Tlieskam! Celá show tu.


Chatty predviedli kolekciu, ktorá je ako stvorená na denné nosenie v meste. Nechýbali typické digitálne potlače. Chatty potvrdili svoju kvalitu a je jasné že s i touto kolekciu presvedčia širokú škálu zákazníčok. Cela show tu.

Daniela Pešková predviedla minimalistickú kolekciu do strihov i farebným kombinácií. Necháva tak vyznieť zaujímavým detailom, ktoré si všimnete až na druhý pohľad. Viac tu.

all photos by MBPFW


#mbpfw 2014 best of thursday and friday

Od prvého momentu bolo jasné, kde Petra Ptáčková čerpala inšpiráciu pre novú kolekciu. Ázia, kimoná a samuraji... Pripadá vám to ako klišé? Omyl! Petra to poňala jedinečným spôsobom, dokonca látky ručne maľovala. Doplnky - ruksaky boli viac než nápadité. Je skvelé odchádzať z prehliadky s pocitom, že ste videli niečo výnimočné. Celá show tu.

Jakub Polanka sa už tradične postaral o show, ktorá sa vryje pod kožu. Pred rokom akoby vošiel do novej etapy a je ešte vzrušujúcejšie čakať na to, s čím príde. Modely šité i pletené zviazal v oblasti pásu, čím podtrhol ženské krivky, čo je mi viac než sympatické. Inak asi nemusím písať, že koncept celej kolekcie ma opäť nadchol a dokázal, že Jakub vkladá do svojich jedinečných výtvorov i kúsok seba. Všetky modely boli doplnené teniskami od českej firmy Prestige, ktoré boli vyrobené podľa Jakubovej predstavy. Celá show tu.

Karolína Juříková ma nadchla! A to predovšetkým farebnými kombináciami a zmyslom pre detail. Navyše pri tvorbe materiálov použila starobylú technológiu Artproxu. Viac sa o tomto môžete dočítať na Fashion Map tu. Karolína akoby namaľovala umelecké dielo a obliekla do neho ženu.   Celá show.

Martina Špetlová predviedla minimalistické strihy, ktoré nechali vyznieť experimentu s farbou i štruktúrou. Nechýbala ani ručne tkaná úprava jednotlivých častí. Martina je naozaj na vysokej úrovni, čo opäť len dokázala. Celá show tu.

@all photos by MBPFW

Sep 4, 2014

#MBPFW 2014

Módny sviatok roku práve začína! Ak nestíhate na všetky prehliadky ako ja, nezabudnite na online streaming: http://www.mbpfw.com/
Prvá prehliadka Awkward, začína už za malú chvíľku.